استفان کاوی، نویسنده کتاب هفت عادت مردمان موثر، یکی از نواقص عمده قواعد و راه حلهای ساده گرایانه مربوط به "موفقیت" یا فنون ارتباط برقرارکردن را این می داند که به قوانین طبیعی حرمت نمی گذارند. کوشش برای بهبود روابط خویش، پیش از اینکه خودمان رشد کنیم و تحول یابیم کاملا بیهوده است، زیرا موثر واقع نمی شود. تحت تنش و فشار، طبیعت انسانهای سست عنصر اگرچه ظاهری فریبنده به خود بگیرند، آشکار می شود. از این رو بر ترتیب متوالی این هفت عادت تاکید زیادی کرده است.
با این یقین که این "عادتها" بهترین پژوهشی است که تاکنون در این مورد انجام شده است و بهترین معیار برای سنجش اعتبار آن زندگی خودتان است. تاثیر این عادتها چنان بدیهی است که به محض دریافت آنها می بینید قابل چون و چرا نیستند. زیرا جوهر قوانین طبیعی حاکم بر زندگی اند. اگر سه عادت نخست را ریشه بدانیم، می توانیم سه عادت بعدی را ثمره و میوه بخوانیم.
اندیشه یی را بکار تا عملی درو کنی. عملی بکار تا عادتی درو کنی.
عادتی بکار تا منشی درو کنی. منشی بکار تا تقدیری درو کنی.
این هفت عادت عبارتند از:
عادت1. عامل باشید.
عادت2. ذهنا از پایان آغاز کنید.
عادت3. نخست امور نخست را قرار دهید.
توجه به این سه عادت منجر به پیروزی شخصی و تبدیل فرد متکی به فردی مستقل خواهد شد. افراد متکی برای رسیدن به خواسته خود به دیگران نیاز دارند. افراد مستقل می توانند از طریق تلاش خویش به خواسته خود برسند.
عادت4. برنده/برنده بیندیشید.
عادت5. نخست گوش فرادهید و سپس بخواهید به شما گوش فرادهند.
عادت6. سینرژی (انرژی گروهی ایجاد کنید)
و توجه به عادتهای 4، 5 و 6 منجر به پیروزی عمومی و رسیدن فرد از استقلال به اتکای متقابل میگردد. افراد دارای اتکای متقابل تلاش خود را با همکاری دیگران می پیوندند و نتیجه بزرگتری به وجود می آورند.
و در نهایت؛
عادت7. اره را تیز کنید. ( که سایر عادت ها را ممکن می سازد)
|